Γιατί MINETTADRIVE

Η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, με χαρά προσφέρει σε όλους τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή με στόχο το … ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΔΗΓΕΙΝ! Έχοντας στην οθόνη του κινητού μας, άμεσα διαθέσιμα, στοιχεία για τον τρόπο που οδηγούμε, μπορούμε να βελτιώσουμε την οδηγική μας συμπεριφορά. Έτσι απολαμβάνουμε την οδήγηση, ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους για τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, τους συνεπιβάτες μας και τους πεζούς.

Εγκατάσταση και Σύνδεση στην Εφαρμογή

Μπορείτε να «κατεβάσετε» την εφαρμογή, χωρίς χρέωση, από το AppStore και το Google Play.

Μεταβείτε στο AppStore ή το Google Play και πληκτρολογήστε "ΜΙΝΕΤΤΑDRIVE" στο πεδίο κειμένου αναζήτησης. Αφού κάνετε λήψη της εφαρμογής, πατήστε το εικονίδιο εκκίνησης για να ξεκινήσετε. Πατήστε στο "Δημιουργία νέου λογαριασμού". Συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία με τις προσωπικές πληροφορίες σας. Πατήστε "Υποβολή" για να μεταβείτε στην κύρια οθόνη. Τώρα είστε εγγεγραμμένοι και είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή.

Μεταβείτε στο AppStore ή το Google Play και εισαγάγετε ΜΙΝΕΤΤΑDRIVE στο πεδίο κειμένου αναζήτησης. Αφού κάνετε λήψη της εφαρμογής, πατήστε το εικονίδιο εκκίνησης για να το εκτελέσετε.

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας μεταβαίνοντας σε μια ιστοσελίδα στο πρόγραμμα περιήγησης (π.χ. www.google.com). Επίσης, αν δεν είστε συνδεδεμένοι μέσω WiFi, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τη σύνδεση δεδομένων 3G/4G.

Το ΜΙΝΕΤΤΑDRIVE υποστηρίζεται από: (α) όλα τα smartphones που λειτουργούν σε λειτουργικό σύστημα Android 4.3 ή νεότερες εκδόσεις και (β) σε όλα τα iPhone που λειτουργούν σε λειτουργικό σύστημα 7 ή νεότερες εκδόσεις.

Όταν εισάγετε το e-mail σας στην πρώτη οθόνη της εφαρμογής ΜΙΝΕΤΤΑDRIVE η υπηρεσία ελέγχει εάν η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας είναι συνδεδεμένη με έναν λογαριασμό. Αν πληκτρολογήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας και η εφαρμογή εμφανίζει το μήνυμα ότι είναι εσφαλμένο, πατήστε το σύνδεσμο "Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης" για να ξεκινήσετε τη διαδικασία επαναφοράς κωδικού πρόσβασης.

Η διαθεσιμότητα ενός ακριβούς σήματος GPS ποικίλει ανάλογα με το smartphone. Επίσης, ο χρόνος που απαιτείται για το GPS για λήψη έγκυρης μέτρησης (περίοδος προθέρμανσης) μπορεί να διαρκέσει έως και 5 λεπτά σε παλιές συσκευές smartphone ή μπορεί να μην αποκτήσει ποτέ μια επικαιρωμένη θέση, ειδικά όταν βρίσκεται μέσα σε ένα κτίριο ή σε πολύ νεφελώδη καιρό. Από την άλλη πλευρά, εάν έχετε απενεργοποιήσει κατά λάθος από το λειτουργικό σύστημα τη δυνατότητα στη ΜΙΝΕΤΤΑDRIVE να αποκτήσει πρόσβαση στο GPS του συστήματος και τις υπηρεσίες εντοπισμού γενικά, τότε η εφαρμογή ΜΙΝΕΤΤΑDRIVE δεν θα είναι σε θέση να παρακολουθεί την διαδρομή σας.

Έχετε τη δυνατότητα να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας πατώντας το κουμπί "Ξέχασα τον κωδικό πρόσβασης" που βρίσκεται στην οθόνη σύνδεσης. Μετά από αυτό, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με οδηγίες για την επαναφορά του κωδικού πρόσβασής σας.

Πρέπει να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης του ΜΙΝΕΤΤΑDRIVE στο email drive-helpdesk@minetta.gr ή στο τηλέφωνο 210 9309500.

Πως λειτουργεί η εφαρμογή MINETTADRIVE

Από το μενού πατήστε το εικονίδιο "Βοήθεια" για να δείτε ένα demo σχετικό με τη χρήση της εφαρμογής.

Από το μενού πατήστε το εικονίδιο "διαδρομές" και θα μπορείτε να δείτε πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές που έχετε πραγματοποιήσει.

Το ΜΙΝΕΤΤΑDRIVE χρησιμοποιεί έξυπνους αλγόριθμους για την παρακολούθηση διαφόρων πτυχών της οδηγικής συμπεριφοράς, όπως η ταχύτητα, το απότομο φρενάρισμα, η χρήση του τηλεφώνου, οι απότομες στροφές και η απότομη επιτάχυνση. Μέσω αυτών των μεταβλητών το ΜΙΝΕΤΤΑDRIVE αξιολογεί κάθε παράμετρο ξεχωριστά αλλά τις συνυπολογίζει για την και συνολική βαθμολογία σας σε κάθε ταξίδι.

Με πρόσβαση στο μενού της εφαρμογής ΜΙΝΕΤΤΑDRIVE και, στη συνέχεια, αγγίζοντας την επιλογή "Επεξεργασία προφίλ", μπορείτε να επεξεργαστείτε και να τροποποιήσετε τις προσωπικές σας ρυθμίσεις. Μην ξεχάσετε να πατήσετε το κουμπί "υποβολή" πριν από την έξοδο σας ώστε να αποθηκευτούν όλες οι τρέχουσες αλλαγές σας.

Η κατανάλωση μπαταρίας σχετίζεται με την χωρητικότητα και τη χρήση του τηλεφώνου από τον χρήστη. Το ΜΙΝΕΤΤΑDRIVE, όπως και κάθε άλλη εφαρμογή για κινητά, απαιτεί ενέργεια επεξεργασίας από το smartphone. Το ΜΙΝΕΤΤΑDRIVE χρησιμοποιεί έξυπνους αλγόριθμους για να ελαχιστοποιήσει την κατανάλωση της μπαταρίας, ειδικά όταν δεν κινείστε και παραμένετε στο σπίτι ή στο γραφείο. Ωστόσο, λόγω της φύσης της εφαρμογής και της παρακολούθησης της καθημερινής σας δραστηριότητας, ο συνολικός αντίκτυπος στην κατανάλωση μπαταρίας μπορεί να είναι 1% - 5% ανά ώρα.

Το ΜΙΝΕΤΤΑDRIVE λειτουργεί χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση της υπηρεσίας 3G / 4G. Για την καλύτερη λειτουργία της συνίσταται να έχετε ενεργοποιημένο το Wi-Fi. Η εφαρμογή έχει προεπιλεγμένη την αυτόματη αποστολή των δεδομένων κάθε διαδρομής όταν η συσκευή σας συνδεθεί σε δίκτυο Wi-Fi, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να καταναλώσετε τα δεδομένα σας. Παρ΄όλα αυτά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να «ανεβάσετε» τα δεδομένα της διαδρομής σας μέσω 3G / 4G επιλέγοντας από το Μενού → Ρυθμίσεις → Ενεργοποίηση αποστολής διαδρομών μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Όταν αποφασίσετε να αποσυνδεθείτε από την εφαρμογή, επιλέξτε "Αποσύνδεση" από το μενού.

Όχι, τα προσωπικά σας δεδομένα είναι ασφαλή καθώς αποθηκεύονται στο Cloud.

Όχι, το ΜΙΝΕΤΤΑDRIVE δεν δημιουργεί παρενέργειες σε άλλες εφαρμογές. Εάν αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε μη φυσιολογική συμπεριφορά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης του ΜΙΝΕΤΤΑDRIVE.

Για τέτοια ενέργεια πρέπει να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης του ΜΙΝΕΤΤΑDRIVE στο email drive-helpdesk@minetta.gr ή στο τηλέφωνο 210 9309500.

Το ΜΙΝΕΤΤΑDRIVE προστατεύει κάθε χρήστη από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ζητώντας έγκυρο e-mail και κωδικό πρόσβασης για να έχει πρόσβαση στην εφαρμογή.

Βαθμολογία και επιβράβευση

Η βαθμολογία ταχύτητας αντανακλά το πόσο καλά συμμορφώνεστε με τα όρια ταχύτητας.

Η βαθμολογία εστίασης αντανακλά το επίπεδο συγκέντρωσης κατά την οδήγηση και ιδιαίτερα τη μη χρήση κινητού τηλεφώνου.

Η βαθμολογία ετοιμότητας εκφράζει πόσο καλά περιμένετε εμπόδια και στροφές.

Η βαθμολογία ομαλότητας αντικατοπτρίζει την ομαλή οδήγηση σας.

Ακολουθήστε τις συμβουλές που αναγράφονται κάτω από κάθε επιμέρους χαρακτηριστικό και δείτε την βαθμολογία σας να βελτιώνεται. Οι συμβουλές δίνονται σε συνεργασία με την Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης του ΙΑΒΕΡΗ!

Επιβραβεύσεις αποκτάς ολοκληρώνοντας με επιτυχία την αποστολή που περιγράφεται κλικάροντας σε κάθε εικονίδιο. (π.χ. 100% συνολικό σκορ σε μία διαδρομή, Ολοκλήρωση 1ης διαδρομής, κ.ά.).

Η βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς σας, και βέβαια η αυξημένη ασφάλεια στις μετακινήσεις σας είναι όφελος… ανεκτίμητο. Παρ’ όλα αυτά η ΜΙΝΕΤΤΑ, εφόσον είστε ασφαλισμένος στην Εταιρεία σχεδιάζει να σας προσφέρει και κάτι παραπάνω. Μείνετε… συνδεδεμένοι για περισσότερες πληροφορίες.