Lockdown season 3
3+1 Προτάσεις για ταινίες και σειρές

03/03/2021Lockdown season 3
3+1 Προτάσεις για ταινίες και σειρές
Το lockdown καλά κρατεί, οπότε οι σειρές και οι ταινίες έχουν την τιμητική τους.
Αφού βρισκόμαστε στην...τρίτη σεζόν, ας δούμε 3+1 προτάσεις για να περάσουμε όμορφα και τις επόμενες εβδομάδες στη ζεστασιά και ασφάλεια του σπιτιού μας.

The Dig / Η Ανασκαφή στο Netflix
Ο Ralph Fiennes επιστρέφει στο ρόλο του αρχαιoλόγου, χρόνια μετά το κορυφαίο  “Άγγλο Ασθενή”.  Βασισμένη σε αληθινή ιστορία η ταινία του Simon Stone καταγράφει την ανασκαφή στο κτήμα της Carey Mulligan που ενσαρκώνει την Edith Pretty μια εύπορη χήρα. Η ασθενική Edith θα προσλάβει  τον ερασιτέχνη αρχαιολόγο ανασκαφέα Basil Brown, ο οποίος θα ανακαλύψει ένα μοναδικό, αλλά διαφορετικό θησαυρό που άλλαξε την ιστορική γνώση, ενώ  τα ευρήματα του βρίσκονται πλέον στο Βρετανικό Μουσείο. Ο επερχόμενος Β’Παγκόσμιος Πόλεμος θα διαδραματίσει το ρόλο του στις ζωές των πρωταγωνιστών. 

Στάκαμαν στο Ertflix
Σας γυρίζουμε 20 χρόνια πίσω. Πρόκειται, όμως, για μια όμορφη, αθώα στη βάση της κομεντί που θα σας κάνει να γελάσετε. Ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο «Κώστας»  χωρισμένος και μπερδεμένος σε όλα του, κληρονομεί από τη μητέρα του την οικογενειακή επιχείρηση στην Καστοριά. Για κάποιο ανεξήγητο λογο πρέπει να αναλάβει την  προστασία  δυο τρόφιμων του Γηροκομείου Αθηνών, τον Πέτρο που υποδύεται ο Δημήτρης Καλλιβωκάς και  τον Παύλο που υποδύεται ο Σπύρος Καλογήρου. Στη διαθήκη θα μάθει ότι ένας από τους δύο είναι ο πραγματικός πατέρας του.  Οι δύο ηλικιωμένοι θα «παλέψουν» με κάθε μέσο για να αποδείξουν την πατρότητα τους, αλλά ο δρόμος για την Καστοριά είναι γεμάτος απρόοπτα.

Η Εποχή των Σαμουράι στο Netflix
Ένα ιστορικό ταξίδι πίσω στην άγνωστη Ιαπωνία του 16ου αιώνα. Η πρώτη σεζόν έχει έξι 40λεπτα επεισόδια τα οποία με δραματουργία, αλλά και με την ανάλυση ειδικών στην ιστορία των Σαμουράι, μας παρουσιάζουν τις ίντριγκες, τις μάχες για τη νομή της εξουσίας, φτιάχνοντας ένα ενδιαφέρον πορτραίτο μιας μακρινής εποχής. Ο Νομπουνάνγκα, ο Χιντεγιόσι και ο Ιεγιάσου πρωταγωνιστούν σε αυτή την ταραχώδη εποχή που με τους κώδικες τιμής που αναπτύχθηκαν και τον φεουδαρχικό τρόπο παραγωγής, επηρέασε την Ιαπωνία μέχρι τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Daft Punk Unchained στο Ertflix
Οι Daft Punk αποχαιρέτησαν το κοινό τους, έχοντας κάνει ένα επιτυχημένο κύκλο 28 χρόνων στην  ηλεκτρονική μουσική. Σε αυτό το ντοκιμαντέρ μιλάνε για όλα. Ο Thomas Bangalter και ο Guy-Manuel de Homem-Christo είχαν πάνω από  12 εκατομμύρια πωλήσεις σε άλμπουμ, ενώ κέρδισαν  7 βραβεία Grammy.  Το ντοκιμαντέρ διάρκειας μιας ώρες  αποκαλύπτει όλα όσα θα θέλαμε να ξέρουμε για τους καλλιτέχνες με τα κράνη, οι οποίοι είτε στα live, είτε στο ράδιο και την τηλεόραση άνοιξαν νέους δρόμους στην ηλεκτρονική pop μουσική. 

Ευχόμαστε να σας αρέσουν! Καλή θέαση!