Η σημασία της Νομικής Προστασίας

16/12/2021Η σημασία της Νομικής Προστασίας
Η ασφάλιση Νομικής Προστασίας αποτέλεσε εξέλιξη στην ιστορία του ασφαλιστικού κλάδου.  Οι πρώτες υπηρεσίες, πρόδρομοι των σημερινών, ξεκίνησαν από τη Γαλλία το 1911, ενώ αρκετά χρόνια μετά στη Γερμανία του 1928 υπήρξαν παρόμοιες παροχές προς τους αυτοκινητιστές της εποχής. 

Ουσιαστικά, επρόκειτο για την ασφάλιση των δικαστικών εξόδων στην περίπτωση ατυχήματος και εμπλοκής της αστυνομίας. Η ραγδαία άνοδος της χρήσης αυτοκινήτου οδήγησε σε επιτυχία τη συγκεκριμένη ασφαλιστική πρόταση. 

Στην Ελλάδα ήρθε στις αρχές της δεκαετίας του 70 και πλέον θεωρείται ένα απαραίτητο, φιλικό προς τους ασφαλισμένους, εργαλείο που μας γλιτώνει χρόνο και χρήμα. 

Η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική βρίσκεται πάντοτε κοντά στους οδηγούς και διαθέτει την κάλυψη Νομικής Προστασίας στις βασικές καλύψεις σε όλα τα προγράμματα ασφάλισης οχημάτων. 

Η ασφάλιση Νομικής Προστασίας στα οχήματα είναι εξαιρετικά σημαντική, διευκολύνει και θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε απαραίτητη σε ένα κόσμο που τα πάντα κινούνται με ταχύτητα και ο χρόνος μας είναι πολύτιμος. Η κάλυψη της Νομικής Προστασίας αποτελεί ένα «βοηθό» και μας απαλλάσσει από  νομικές διαδικασίες και δικαστικά έξοδα, μικρά ή μεγάλα, σε περίπτωση τροχαίου όπου υπάρχει διαφωνία περί της υπαιτιότητας, του ποσού της αποζημίωσης ή ποινική δίωξη συνεπεία τραυματισμού. 

Λίγα χρόνια πριν, ήταν σύνηθες να ακούμε ιστορίες φίλων και συγγενών που είχαν ένα τροχαίο ατύχημα και σπαταλούσαν φαιά ουσία, χρόνο και χρήματα για να μπορέσουν να διευθετήσουν κάτι που τώρα κάνει η Νομική Προστασία. Ακόμα και σε δύσκολες περιπτώσεις, σε σοβαρά ατυχήματα με τραυματίες ή απώλειες ζωών, η κάλυψη της Νομικής Προστασίας στα νομικά και δικαστικά έξοδα είναι σημαντική. Η ασφάλειά μας στέκεται δίπλα μας ώστε να διευθετηθούν τα ζητήματα που προκύπτουν με ταχύτητα και δίκαιο τρόπο.  

Σκεφτείτε ότι έχετε τη δυνατότητα να διεκδικήσετε, εφόσον το δικαιούστε, αποζημίωση, επισκευή του οχήματος, έξοδα ή κάποιο ποσό για άλλες απώλειες ανέξοδα. Παράλληλα, αν έχετε υπαιτιότητα τα έξοδα για την υπεράσπισή σας και για λοιπές δαπάνες που ίσως δεν είναι αμελητέες είναι καλυμμένα από το συμβόλαιο σας, αρκεί να έχετε επιλέξει τη Νομική Προστασία. 

Σημαντική σημείωση είναι ότι το κόστος στο συμβόλαιό μας είναι ελάχιστο αν σκεφτούμε ότι καλυπτόμαστε για ένα αρκετά μεγάλο ποσό, χωρίς να υπολογίζουμε το χρόνο και την ταλαιπωρία, το ψυχικό κόστος δηλαδή που παύει να μας βαραίνει καθώς η ασφαλιστική μας εταιρεία αναλαμβάνει τη διευθέτηση της υπόθεσης.