Προτάσεις για ένα καλλιτεχνικό καλοκαίρι

27/05/2022Προτάσεις για ένα καλλιτεχνικό καλοκαίρι
Το καλοκαίρι είναι εδώ και σας προτείνουμε επιλεγμένα καλλιτεχνικά δρώμενα, διαφορετικά μεταξύ τους, που εγγυώνται την διασκέδασή σας! Διαβάστε τις προτάσεις για μια σειρά από συναυλίες, αλλά και θεατρικές παραστάσεις και κλείστε τα εισιτήριά σας! 

Diana Krall | Ηρώδειο | 30 Ιουνίου 

Η μεγάλη Κυρία της jazz σκηνής, η ερμηνεύτρια φαινόμενο που έχει πουλήσει πάνω από 15 εκατομμύρια δίσκους σε ολόκληρο τον κόσμο, η Diana Krall, έρχεται να συναντήσει τους χιλιάδες θαυμαστές της στην Ελλάδα, την Πέμπτη 30 Ιουνίου στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Η Krall είναι η μόνη jazz τραγουδίστρια, που έχει δει 8 albums της να πηγαίνουν κατευθείαν στην κορυφή του jazz chart του Billboard. Έχει πουλήσει πάνω από 15 εκατομμύρια δίσκους σε ολόκληρο τον κόσμο. Στη συλλογή της έχει χρυσά και πλατινένια albums, καθώς και δύο βραβεία Grammy. 

Release Festival | Πλατεία Νερού | 8 Ιουνίου με 23 Ιουλίου 

Ένα χορταστικό φεστιβάλ έρχεται στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο για να ικανοποιήσει όλα τα μουσικά γούστα. 12 βράδια με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ροκ και του heavy metal, όπως ο Iggy Pop, οι Bauhaus, ο Nick Cave, οι Manowar, αλλά και ο Parov Stelar, οι London Grammar, ο Παύλος Παυλίδης και ο Γιάννης Αγγελάκας.
Υπάρχουν εισιτήρια που συνδυάζουν διαφορετικές ημέρες και θα τα βρείτε σε καλύτερες τιμές, ενώ χάρη και στα support groups το line up και τις 12 ημέρες είναι εντυπωσιακό. 

Τακιμ | Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου | 2 Ιουλίου

Το μουσικό σχήμα «Τακιμ», που αποτελείται από πέντε σημαντικούς δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής παράδοσης, επανέρχεται στο Φεστιβάλ, αυτή τη φορά στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου. Οι Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαούτο), Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Κώστας Μερετάκης (παραδοσιακά και λαϊκά κρουστά) και Γιάννης Πλαγιανάκος (κοντραμπάσο) συμπράττουν φέτος με τρεις αγαπημένους ερμηνευτές: την Ελένη Βιτάλη, τον Κώστα Τριανταφυλλίδη και τη Σοφία Παπάζογλου. Με τους «Τακιμ» συνεργάζεται ο μουσικός Ηλίας Μαντικός (κανονάκι). 
Οι ΤΑΚΙΜ καλούν το φεστιβαλικό κοινό σε μια περιπλάνηση στις μουσικές της Ελλάδας, από τον διονυσιασμό των πανηγυριών μέχρι τις πιο ήσυχες γιορτές μας. 

Μήδεια του Μποστ | Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου | 8 &9 Ιουλίου

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει ένα έργο-σταθμό της νεοελληνικής δραματουργίας για πρώτη φορά στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Καλαβριανού. Γραμμένη το 1993 σε δεκαπεντασύλλαβο, η Μήδεια, του Μέντη Μποσταντζόγλου ή Μποστ, με τη χαρακτηριστική σκωπτική μαεστρία του δημιουργού της, είναι μια εκρηκτική παρωδία για τη σύγχρονη πραγματικότητα αυτής της χώρας. 
Εδώ, η τραγική ηρωίδα σκοτώνει τα παιδιά της όχι από ερωτική ζήλεια, αλλά από απογοήτευση για τις κακές μαθησιακές επιδόσεις και τον άσωτο βίο τους. Ο πολυσχιδής Μποστ κεντάει με παιγνιώδη και κωμικό τρόπο πάνω στο αρχαίο δράμα για να «επικρίνει τους επικριτάς, να προβληματίσει τους κριτάς και να ελευθερώσει τους θεατάς».

Πέρσες του Αισχύλου | Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου | 15 & 16 Ιουλίου

Με τους Πέρσες του Αισχύλου θα αναμετρηθεί φέτος ο καταξιωμένος Έλληνας σκηνοθέτης Δημήτρης Καραντζάς, μια πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της αρχαιότερης σωζόμενης τραγωδίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15 & 16 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.
Στελεχωμένη από μια πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών (Χρήστος Λούλης, Γιώργος Γάλλος, Μιχάλης Οικονόμου, Αλεξία Καλτσίκη, Θεοδώρα Τζήμου, Γιάννης Κλίνης, Αινείας Τσαμάτης, Ηλίας Μουλάς, Μάνος Πετράκης, Τάσος Καραχάλιος, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Πουλιος), προεξάρχουσας της Ρένης Πιττακή, η παράσταση του Δημήτρη Καραντζά θέτει κρίσιμα ερωτήματα για το τι συνιστά «κοινωνία», τι σημαίνει η επίμονη προσκόλληση στην εξουσία και η ανάγκη της πίστης σ’ έναν οδηγό, άνθρωπο ή θεό, μέσα σε έναν συντετριμμένο κόσμο. 
Καλή διασκέδαση!