Για το γάλα του παιδιού

09/08/2022Για το γάλα του παιδιού
Όλοι οι λογαριασμοί μαζί αυτόν το μήνα. Το ηλεκτρικό ρεύμα 300 ευρώ περισσότερα από ότι συνήθως, όπως και το φυσικό αέριο, λόγω ενεργειακής κρίσης. Μαζί με αυτούς τους λογαριασμούς και αυτός της ασφάλισης. Και η ακρίβεια όλο και μεγαλώνει και το νοικοκυριό πρέπει να αναπροσαρμόσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό και αρχίζει να «κόβει» από αυτό που φαίνεται λιγότερο αναγκαίο. Τι είναι όμως πραγματικά αναγκαίο; Αυτή είναι μια καλή ερώτηση. Γιατί κάθε φορά οι ανάγκες μεταβάλλονται, είναι διαφορετικές όπως και οι προτεραιότητες. Για παράδειγμα σε περιόδους διακοπών η ανάγκη για μια εβδομάδα ξεκούρασης σε ένα νησί ή κάποια παραλία, αποκτά μια προτεραιότητα σε σύγκριση με άλλες εποχές του χρόνου. Σε άλλες περιόδους, όπως στην έναρξη της σχολικής  χρονιάς, οι προτεραιότητες είναι διαφορετικές, σχολεία, φροντιστήρια, ξένες γλώσσες, αθλητικοί σύλλογοι, ωδεία έχουν την τιμητική τους.

Οι ανάγκες λοιπόν δεν λείπουν ποτέ, οι προτεραιότητες αλλάζουν. Και μέσα σε όλα αυτά μόνιμη απαίτηση η καταβολή των ασφαλίστρων σε ετήσια, εξαμηνιαία, τρίμηνη βάση (ακόμη και μηνιαία τώρα) για τα συμβόλαια ζωής και υγείας, κατοικίας αλλά και των αυτοκινήτων (δυο παρακαλώ)!

Πώς θα ανταποκριθούμε σε όλες αυτές τις απαιτήσεις; Πώς αναπροσαρμόζουμε τον οικογενειακό προϋπολογισμό; Πώς θα ιεραρχήσουμε τις ανάγκες μας; Συνηθίζεται να λέμε «πρώτα το γάλα του παιδιού» και προφανώς έτσι είναι. Από εκεί ξεκινάμε τον προγραμματισμό. Το κρίσιμο όμως είναι να ιεραρχήσουμε σωστά τις  προτεραιότητές μας με βάση τις πραγματικές μας δυνατότητες και να έχουμε πλήρη συνείδηση του πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε «το γάλα του παιδιού».
Και η ασφάλιση, όσο και αν «ξενίζει» μερικούς, είναι ένας θεσμός που σε αναπάντεχες, αιφνίδιες, απροσδόκητες, στιγμές τελικά είναι εκεί για να εξασφαλίσει αυτό ακριβώς: «το γάλα του παιδιού». Να επιβεβαιώσει τον λόγο για τον οποίο υπόγραψες κάποτε το συμβόλαιο ζωής, υγείας, κατοικίας. Να σταθεί δίπλα σου στην κρίσιμη στιγμή.

Γιατί τι άλλο είναι η ασφάλιση από την διαδικασία κάλυψης του οικονομικού κόστους ενός απρόοπτου συμβάντος που θα μας  επιβαρύνει οικονομικά. Που μπορεί να ανατρέψει κάθε προγραμματισμό στη ζωή μας. Μια ασθένεια, ένα ατύχημα, μια βλάβη στις εγκαταστάσεις του σπιτιού, μια κλοπή. Όλα τα απρόοπτα είναι δυστυχώς μέσα στη ζωή, όπως ευτυχώς μέσα στη ζωή είναι και η ασφαλιστική κάλυψη. Την οποία ακόμη και σε περιόδους που η ακρίβεια και ο πληθωρισμός «τρέχουν» θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε ως «επένδυση» που απευχόμαστε να χρησιμοποιήσουμε, ως «τα λεφτά που είναι ανάγκη να έχουμε στην άκρη» και όχι ως «κόστος».

Τώρα λοιπόν που οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί αναπροσαρμόζονται, η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική είναι εκεί, για να επιβεβαιώσει ότι η ασφάλιση δεν «κόβεται» αλλά διατηρείται και ενδεχομένως αναπροσαρμόζεται με την βοήθεια του ασφαλιστικού σου διαμεσολαβητή ανταποκρινόμενη στις νέες ανάγκες, προτεραιότητες και συνθήκες. Αξίζει τον κόπο αυτή η προσπάθεια! Για «το γάλα του παιδιού»!