Μονοήμερη εκδρομή εντός τριημέρου: Μια έξυπνη πρόταση!

27/10/2022Μονοήμερη εκδρομή εντός τριημέρου: Μια έξυπνη πρόταση!
Όλοι και όλες, ειδικά όταν αλλάζει η χρονιά, κρυφοκοιτάμε πότε πέφτει η Καθαρή Δευτέρα, η 25η Μαρτίου, το Πάσχα, ο Δεκαπενταύγουστος, η 28η Οκτωβρίου και τα Χριστούγεννα.
Φέτος είναι μια «καλή» χρονιά, καθώς η 28η  Οκτωβρίου «φτιάχνει» τριήμερο, κάτι που αγαπάμε! Ευκαιρία να ξεκουραστούμε και να αποδράσουμε από τις πόλεις. Ή μήπως να τα συνδυάσουμε και τα δύο; Αυτό ακριβώς προτείνουμε με τις μονοήμερες εκδρομές που ακολουθούν, ώστε και λίγο να χαλαρώσουμε στο σπίτι αλλά και τον αέρα μας να αλλάξουμε. 

Για Αθηναίους

Κέα – Οι Πιο Κοντινές Κυκλάδες
Θα πάρετε το πλοίο από το Λαύριο και σε μια ώρα θα είστε στο Λιβάδι, στο λιμάνι της Κέας. Αν έχετε αυτοκίνητο, μπορείτε εύκολα να φτάσετε στην Ιουλίδα, μια από τις πιο όμορφες «χώρες» των Κυκλάδων. Περπατήστε την και απολαύστε την.  Εναλλακτικά, υπάρχουν ταξί και ΚΤΕΛ. 
Αν θέλετε μια γεμάτη μέρα και έχετε μεταφορικό μέσον, προτείνουμε ανεπιφύλακτα να φτάσετε στο μονοπάτι Νο6 για την αρχαία πόλη Καρθαία. Η διαδρομή προς τη θάλασσα με τα πόδια και ο αρχαιολογικός χώρος θα σας αποζημιώσουν. Υπολογίστε τις δυνάμεις σας και τα ωράρια αφίξεων/αναχωρήσεων των πλοίων. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετά δρομολόγια.

Ερέτρια – Μονοήμερο Road Trip
Ένα μονοήμερο-road trip αλλά με καραβάκι. Θα φτάσετε στον Ωρωπό και θα περάσετε απέναντι με το ferry boat. Θα κάνετε τη βόλτα σας στην παραλία της Ερέτριας, ο ήλιος θα σας λούζει πίσω από τα βουνά της Αττικής, ενώ οι αξιόλογες ταβέρνες και τα καφέ θα σας προσφέρουν όλα τα καλά. Για την επιστροφή, αν θέλετε βόλτα, μπορείτε να επιστρέψετε μέσω Χαλκίδας, να περάσετε από τη γέφυρα ή να μπείτε στην όμορφη πόλη για να δείτε τα «τρελά» νερά της.

Πάρνηθα – Πεζοπορία στο Βουνό
Αγαπημένο βουνό και τόσο κοντά. Σίγουρα θα έχει κόσμο, οπότε προνοήστε να ξεκινήσετε νωρίς. Καλό είναι να υπάρχει ένας ή μια στην παρέα που να γνωρίζει το βουνό. Μια πρόταση είναι να πάρετε το τελεφερίκ και από το Mont Parnes να περπατήσετε μέχρι το καταφύγιο Μπάφι που είναι πλήρως οργανωμένο. Εναλλακτική και ωραία βόλτα είναι να αφήσετε το αυτοκίνητο στη θέση «Μέλια» χαμηλά μετά τις ταβέρνες και να ανεβείτε προς τον Άγιο Γεώργιο: μια βόλτα για λίγο πιο έμπειρους περιπατητές. Όμορφο σημείο είναι και η Αγία Τριάδα ψηλά στο τέλος των στροφών. Στο βουνό, όμως, ας έχετε υπόψη σας πως θα χρειαστείτε νερό και ζεστά ρούχα ενώ θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να μην αφήσετε απορρίμματα αλλά ούτε και να ταΐσετε τα ελάφια ή τις αλεπούδες. 

Για Θεσσαλονικείς

Γουμένισσα – Ιδανική για Βόλτες
Μια κωμόπολη να την περπατήσετε. Η Γουμένισσα έζησε άνθιση και ακμή τους προηγούμενους αιώνες, τόσο πολιτιστικά όσο και οικονομικά. Γύρω σας θα θαυμάσετε κτίρια μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής, ιστορικά τοπόσημα της πόλης, όπως το Γαλλικό σιντριβάνι. Θα χαλαρώσετε με καφέ και ό,τι άλλο κάνετε κέφι στην κεντρική πλατεία. Πολλά και επισκέψιμα τα οινοποιεία της περιοχής, ενώ σίγουρα θα βρείτε μαρμελάδες από τον τοπικό συνεταιρισμό, αλλά και κάστανα! Όμορφο σημείο για να επισκεφθείτε είναι τα Δυο Ποτάμια λίγο έξω από την πόλη. 

Αρναία – Διαμάντι στο Βουνό
Πανέμορφο χωριό και επισήμως χαρακτηρισμένο ως «Ιστορικός Τόπος» και «Παραδοσιακός Οικισμός». Εκεί θα συναντήσετε ωραία καλοδιατηρημένα αρχοντικά μέσα στη φύση, καλντερίμια, όμορφα καφέ και καλές ταβέρνες. Θα βρείτε τοπικά προϊόντα όπως τσίπουρο,  μέλι και πολλά τυριά. Αξίζει, όμως, και η διαδρομή από και προς την Αρναία. 

Παρά τις μικρές αποστάσεις των προορισμών, οι οδηγοί δεν ξεχνάμε ότι οφείλουμε να οδηγήσουμε νηφάλιοι και να έχουμε ελέγξει τα βασικά μέρη του αυτοκινήτου. 

Μονοήμερες βόλτες, λοιπόν, μέσα στο τριήμερο: και χαλάρωση στο σπίτι και ψυχαγωγία με εκδρομή!