10 ξεχωριστές παράλιες στην Ελλάδα

09/08/202310 ξεχωριστές παράλιες στην Ελλάδα
Το να επιλέξουμε 10 παραλίες από αυτή τη μοναδική χώρα δεν ήταν εύκολο. Χιλιόμετρα και χιλιόμετρα παραλιών τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Άλλες πασίγνωστες, άλλες λιγότερο γνωστές. Κάποιες με εύκολη πρόσβαση κάποιες πιο «δύσκολες». Σίγουρα σε κάποιες θα έχετε βουτήξει, ενώ είμαστε βέβαιοι ότι έχετε άλλες 10 να μας προτείνετε. 

Μπάλος | Κρήτη
Η παραλία του Μπάλου αποτελεί προστατευόμενη περιοχή Natura 2000, δεν είναι εύκολα προσβάσιμη, αλλά θα σας μαγέψει. Μοιάζει με λιμνοθάλασσα καθώς λωρίδες άμμου μπλέκονται με τη θάλασσα και δημιουργούν μικρούς κόλπους και φυσικές πισίνες. Το ακρωτήρι Τηγάνι είναι προσβάσιμο με τα πόδια, ανάλογα και τον καιρό, ενώ προς το βορρά στέκει η Ήμερη και η Άγρια Γραμβούσα. 

Ναυάγιο | Ζάκυνθος
Η παραλία Ναυάγιο είναι κλειστή λόγω κατολισθήσεων για τη σεζόν 2023 και η πρόσβαση απαγορεύεται. Ο μόνος τρόπος για να φτάσεις στην παραλία είναι με καΐκι ή σκάφος. Ένα τείχος υψώνεται πάνω από την παραλία με τα καταγάλανα νερά, ενώ στη μέση της και πάνω στην άμμο φιγουράρει ο «Παναγιώτης» που προσάραξε τον Οκτώβριο του 1980 στην παραλία, δίνοντας το κάτι παραπάνω στο φυσικό κάλλος της περιοχής και απογείωσε τη φήμη της παραλίας.

Μύρτος | Κεφαλονιά
Ανάμεσα στο Αργοστόλι και τον Άσσο, το κύμα, οι σεισμοί και ο αέρας δημιούργησαν αυτό το εκπληκτικό τοπίο. Από πάνω μοιάζει να πετάς με αεροπλάνο, ενώ στην παραλία κυριαρχεί η λευκή άμμος με  ψιλό βότσαλο και τα γαλαζοπράσινα νερά. Τα κύματα δεν αστειεύονται ενώ λίγα μέτρα από την ακτή, η θάλασσα βαθαίνει εντυπωσιακά.  

Πόρτο Κατσίκι | Λευκάδα
Κατεβαίνοντας σχεδόν 100 σκαλοπάτια στην πλαγιά του βράχου, θα βρεθείτε σε ένα μαγικό τοπίο. Βράχοι κομμένοι θαρρείς από το χέρι γιγάντων, άφησαν αυτή την παραλία για να κάνουν μπάνιο οι άνθρωποι. Πριν και μετά την κάθοδό σας θα απολάυσετε τη θέα του Ιουνίου μέχρι όσο φτάνει το μάτι σας!  

Σαρακήνικο |Μήλος
Μπορείτε να πάτε μόνο και μόνο για να δείτε το τοπίο, καθώς ο  βόρειος άνεμος δυσκολεύει τις βουτιές. Λευκά πετρώματα, σμιλεμένα από τον άνεμο και το θαλασσινό νερό, γαλάζια θάλασσα και άπλετος χώρος για να καθίσετε εφόσον έχετε ομπρέλα ή αντοχή στον ήλιο και την αντανάκλαση στο εκτυφλωτικό λευκό των βράχων. 

Βοϊδοκοιλιά | Μεσσηνία
Αξίζει να την επισκεφθείτε μόνο και μόνο για το υπέροχο σχήμα της. Πρόκειται για ένα ημικύκλιο με λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά που προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000. Στην κορυφή του λόφου πάνω από την παραλία υπάρχει ένα φράγκικο κάστρο του 13ου αιώνα. Αν θέλετε να χαλαρώσετε, θα χρειαστείτε σκίαστρο, νερό και φαγητό.

Λαλάρια |Σκιάθος
Σήμα κατατεθέν της Σκιάθου με τα νερά να κάνουν απίστευτους ιριδισμούς και τα βότσαλα τόσο όμορφα που τα χαζεύεις για τη στρογγυλάδα τους. Στην άκρη της παραλίας ένας βράχος-γέφυρα, η «Τρύπια Πέτρα» και μια μικρή σπηλιά, ιδανική για εξερευνήσεις. Προσβάσιμη με καραβάκι αλλά και εντελώς διαφορετική από τις άλλες παραλίες του νησιού.

Ψιλή Άμμος | Πάτμος
Θα βρείτε πολλές παρόμοιες παραλίες σε όλο το Αιγαίο. Επιλέξαμε, όχι τυχαία, την όμορφη και απομονωμένη Ψιλή Άμμο. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με τα πόδια ή από θαλάσσης. Ένα ταπεινό ταβερνάκι, μεγάλα αρμυρίκια, πολύς χώρος για να μην είστε «ο ένας πάνω στον άλλο», χαλαροί ρυθμοί. Έντονη θάλασσα, βότσαλα και το Αιγαίο δικό σας.

Σίμος | Ελαφόνησος
Θα περάσετε από την Πούντα με καραβάκι. Πασίγνωστη παραλία, ελαφρώς ταλαιπωρημένη από τον κόσμο, αλλά πάντα όμορφη. Μπορείτε να καθήσετε στο Σαρακήνικο, την μεγάλη παραλια ή στον Μικρό Σίμο για πιο χαλαρές καταστάσεις. Η λεπτή χρυσή άμμος και τα ρηχά, πράσινα νερά δίνουν μια εξωτική νότα , ιδανική και απαραίτητη για το καλοκαίρι.

Λούρος | Αιτωλοακαρνανία
Η μεγαλύτερη παραλία της Ελλάδας. Ιδανικό για οικογένειες, και όχι μόνο, καθώς όλοι μπορούν να βρουν το σημείο τους σε μια παραλία 17 χιλιομέτρων. Τα νερά είναι ρηχά, θα περπατήσετε στις αμμοθίνες και θα βρείτε εύκολα σκιά, ένα καφέ ή φαγητό στα καταστήματα εστίασης.

Ποσείδι | Χαλκιδική
Χρυσή άμμος, μια γωνιά της Χαλκιδικής, μια γλώσσα γης που χάνεται μέσα στη θάλασσα. Αυτό είναι το μαγικό Ποσείδι. Λίγα μέτρα αφού αφήσετε τα beach bars και τα εστιατόρια, θα βρεθείτε σε αυτό το φανταστικό σημείο όπου μπορείτε να χαλαρώσετε, να περπατήσετε και να βουτήξετε στα γαλάζια νερά.

Ο κατάλογος με τις πανέμορφες παραλίες είναι ατελείωτος. Όπου και να πάτε, μην αφήσετε σκουπίδια πίσω σας. Χαρείτε τη θάλασσα με προσοχή και αφήστε την παραλία πιο καθαρή από ότι την βρήκατε. Είναι ζήτημα πολιτισμού.