Ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης με δύο χρυσά μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου (13-14/7)

18/07/2019Ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης με δύο χρυσά μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου (13-14/7)
Και φέτος ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης του Ρίο και Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Μανώλης Στεφανουδάκης, συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΟΠΑΠ 2019, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ο.Α.Κ.Α το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιουλίου. Στη συλλογή του Γίγαντα Ακοντιστή προστέθηκαν αλλα δύο χρυσά πανελλήνια μετάλλια. Ο Κρητικός αθλητής  αγωνιζόταν το Σάββατο το πρωί στην σφαιροβολία  και με βολή στα 8,06 μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ενώ την Κυριακή το απόγευμα το ακόντιο του έφτασε στα 28,81 μ. και στην κορυφή του βάθρου για άλλη μια φορά. Δίπλα του και σε αυτό το ταξίδι βρισκόταν ο προπονητής του, Ιπποκράτης Σκαντζάκης.
Σε δήλωση του ο Μανώλης Στεφανουδάκης αναφέρει:
‘’Άλλο ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου έφτασε στο τέλος του με τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτοί οι στόχοι πετυχαίνονται χάρη στους ανρώπους που είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζουν οικονομικά αλλά και ηθικά, στους χορηγούς μου που πιστεύουν σε μένα και είναι αρωγοί στο ονειρο μου αλλά και στην προπονητική μου ομάδα που με πλαισιώνει στην δύσκολη προετοιμασία μου, μιας και τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχω ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό στην σπονδυλική στήλη ο οποίος χειροτερεύει με το πέρασμα του χρόνου από τις καταπονήσεις των προπονήσεων. Δυστυχώς χρειάζομαι άμεσα χειρουργική αποκατάσταση αλλά συνεχίζω συντηρητικά την προετοιμασία μου με στόχο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Dubai   το Νοεμβρίο αλλά και τους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Τόκυο  το 2020.
Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσους με βοηθούν να πραγματοποιώ  το ταξίδι του πρωταθλητισμού  γιατί πίσω από μένα βρίσκονται πολύ σημαντικοί άνθρωποι:
-Πρώτα απ’ όλα, τους προπονητές μου Σκαντζάκη Ιπποκράτη και Ιωαννίδη Ιάκωβο που όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα μου σε καθημερινή βάση και με στηρίζουν με κάθε τρόπο με υπομονή, επιμονή και απόλυτη επαγγελματικότητα.
-Τα μέλη της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, που φροντίζουν όλες τις διαδικασίες για τη συμμετοχή μας σε αυτούς τους αγώνες
 -Ευχαριστώ από καρδιάς τους ανθρώπους των εταιρειών που με στηρίζουν οικονομικά και ηθικά και στη φετινή μου αθλητική χρονιά,
 
*          το μεγάλο μου χορηγό ΜΙΝΕΤΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ, 
Τα μέλη των εταιρειών:
*          ΚΑΡΑΤΖΗΣ Α.Ε,
*          ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ,
*          MINOAN LINES,
*          ΖΑΡΟΣ Α.Ε.,
*          ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΛΑΣΙΘΙΟΥ,
*          ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ Α.Ε.,
*          ΖΟΕΤΙΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
*          ΔΕΡΒΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
* JUNIOR ACADEMY-ΧΕΡΡΟΝΑΣΙΟΣ ΣΧΟΛΗ
και τους δύο νέους μου υποστηρικτές
*ΣΑΒΟΪΔΑΚΗΣΑ.Ε(Baking & Patisserie)
*και την Περιφέρεια Κρήτης
 
που βρίσκονται στο πλευρό μου και με στηρίζουν στο δύσκολο και μεγάλο ταξίδι του πρωταθλητισμού. Φεύγοντας, λοιπόν, δίνω υπόσχεση ότι θα προσπαθήσω για άλλη μια φορά να φέρω το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα και να εκπροσωπήσω επάξια τη χώρα μας».