Καμπάνια της ΕΑΕΕ για την οδική ασφάλεια: «Μην οδηγείς όταν πίνεις!»

27/06/2017Καμπάνια της ΕΑΕΕ για την οδική ασφάλεια: «Μην οδηγείς όταν πίνεις!»Η Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων και η ανάδειξη της οδικής ασφάλειας σε ζήτημα προτεραιότητας, προκειμένου να περιοριστούν τα τροχαία ατυχήματα και οι τραγικές συνέπειές τους, παραμένει ένας από τους βασικούς στόχους της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ). Με δεδομένο ότι μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων είναι η οδήγηση μετά από κατανάλωση αλκοόλ, η ΕΑΕΕ πραγματοποιεί και φέτος την επιτυχημένη δράση για την αποτροπή της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνευματωδών ποτών. 

 Προωθητική ομάδα θα τοποθετεί στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων (πάνω στο τζάμι, στην πλευρά του οδηγού), αλλά και στους καθρέφτες των μηχανών ένα τυπωμένο, μεγάλων διαστάσεων ποτήρι γεμάτο με ποτό (συνημμένη φωτογραφία), το οποίο θα κεντρίζει το ενδιαφέρον του οδηγού προκαλώντας την προσοχή του στο μήνυμα «Ακόμα και με ένα ποτό, η όρασή σου στο δρόμο μειώνεται επικίνδυνα. Μην οδηγείς όταν πίνεις»

 Στόχος της δράσης είναι να πληροφορήσει και να προβληματίσει το κοινό - τους αποδέκτες του μηνύματος, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει συναισθήματα φόβου και ταραχή, επηρεάζοντας θετικά την οδηγική συμπεριφορά τους, με γνώμονα την πρόληψη. Η πρωτοβουλία θα υλοποιηθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε περιοχές όπου διασκεδάζουν τα βράδια οι νέοι, οι οποίοι αποτελούν την κύρια ομάδα - στόχο της πρωτοβουλίας. Η δράση θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017 και θα αναπτυχθεί σε τρεις εβδομάδες. 

 Την πρωτοβουλία στηρίζουν εταιρίες-μέλη της ΕΑΕΕ. Χορηγοί είναι οι εταιρίες ERGO, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ, INTERAMERICAN και ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ. Υποστηρικτές οι εταιρίες AIG, ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΙΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ, GENERALI HELLAS, HD INSURANCE, MAPFRE ASISTENCIA, MONDIAL ASSISTANCE και ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ.